Самі по собі ці продукти не несуть серйозної небезпеки, але на щоденній основі їх вживати точно не варто, велика ймовірність отримати серйозні збої в організмі. Які ж продукти мають бути рідкісними гостями на вашому столі?
0% жиру
Вважається, що знежирені продукти – must-have у будь-якому дієтичному меню. Це небезпечна теорія. “Нашому організму необхідні жири, тому в жодному разі не відмовляйтеся від них. Крім того, у знежирених продуктах часто містяться трансжири, які підтримують їхній термін придатності”. Вживати знежирені продукти можна не частіше ніж раз на місяць.
Напівфабрикати
Так, вони зручні, не потрібно витрачати багато часу на приготування, але й шкода від них не менша. Тут цілий набір елементів, які “посадять” ваш організм за кілька місяців – величезна кількість солі, хімії, консервантів і смакових добавок. Також не забуваємо, що напівфабрикати підвищують холестерин у крові.
Мюслі
Якщо ви робите мюслі самостійно, у цьому немає проблеми, проте готові мюслі – справжня “цукрова бомба” для організму. На 100 грамів готового продукту припадає майже 400 калорій! Просто уявіть, наскільки перевантажуються ваші шлунково-кишковий тракт і печінка в разі постійного вживання подібних готових сніданків.