Абрикоси поліпшать зір і стан шкіри. Ці соковиті плоди не лише смачні, а ще й дуже корисні.
Зокрема, абрикоси допомагають зберегти колір, еластичність і пружність шкіри. Тож додати їх до свого раціону в сезон безперечно варто. Але це ще не все, що потрібно знати про користь фрукта.
Також, в абрикосах повно каротиноїдів, флавоноїдів і фенолів. Вони підтримують імунітет і захищають від деяких форм раку.
Для шкіри та очей
Каротиноїди в складі фрукта – чудове джерело вітаміну А, який допоможе зберегти молодість шкіри і захистить від ультрафіолетових променів. Плюс не буде проблем із зором.
Для шлунково-кишкового тракту
Клітковина, яка, до речі, є не тільки в абрикосах, запобігатиме запорам і підтримає нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Плюс вона добре позначиться на мікробіоті кишечника.
Для серця і судин
Вітамінний склад абрикосів обов’язково зробить свій внесок у справу зниження рівня “поганого холестерину”. А завдяки калію, який впливає на електролітний обмін і водний баланс, нормалізується артеріальний тиск.