Пт. Вер 6th, 2024

ТОП-7 продуктів для імунітету: найкорисніші продукти для вашого імунітету

Від InfoSvit Тра 28, 2024
Корисні продукти для імунітету

Правильне харчування є основою нашого здоров’я та гарного самопочуття. Дуже часто ми забуваємо про такі необхідні та корисні для імунітету та для організму загалом продукти харчування, що покращують наше самопочуття, додаючи життєвих сил та енергії.

Наше здоров’я і стан організму безпосередньо залежать від якості вживаних нами продуктів і збалансованості раціону.

Тому дуже важливо стежити за щоденним вживанням їжі, намагаючись збагатити наш раціон корисними і смачними продуктами, які містять життєво важливі й такі необхідні речовини.

Корисні продукти для імунітету дають змогу усунути й запобігти різним захворюванням і поганому самопочуттю. Наприклад, якщо правильно і грамотно скласти раціон, то можна позбутися сонливості, швидкої стомлюваності та слабкості.

Активний ритм життя і величезна кількість справ призводять до того, що наш організм належним чином не відпочиває і страждає від стресу і перевтоми.

Продукти, що підвищують імунітет, також допомагають боротися з вірусними інфекціями та застудними захворюваннями, що надважливо в холодну пору року, коли організм протистоїть різним негативним факторам, що впливають на нього.

Обов’язково включіть у свій раціон найкорисніші продукти для імунітету, які зміцнять його, і ви забудете про те, що таке нездужання, слабкість і погане самопочуття.

Дівчина з фруктами

Давайте докладніше дізнаємося про корисні та найкращі продукти для імунітету, які ви просто зараз маєте включити до свого раціону правильного харчування.

Імбир

Для підвищення імунітету чудово вживати корінь імбиру, який містить велику кількість корисних для організму вітамінів, таких як C, B1, B2, A.

Також імбир, як продукт для підвищення імунітету, містить фосфор, магній, кальцій, залізо, калій, цинк, натрій, ефірні олії та інші корисні елементи.

Імбир для імунітету

Корінь імбиру має дуже приємний і освіжаючий аромат, схожий з лимоном, смак імбиру – гострий і пекучий. Імбир є гарним помічником у боротьбі з інфекціями та різними бактеріями, стимулюючи імунітет і позитивно впливаючи на перетравлення їжі.

Читайте також:  Любителям макаронів і картоплі: їмо і худнемо

Корисний імбир для підвищення імунітету, вживаючи його в чай і як приправу для приготування різних страв, приправляючи ним соуси, додаючи до заправок салатів, а також алкогольні напої, як, наприклад, глінтвейн.

Мед

Мед є чудовим продуктом для підвищення імунітету, як у період застуди, так і як профілактичний засіб. Зібраний з різних рослин, наприклад, липовий і гречаний, мед відрізняється не тільки смаковими якостями, а й має дещо різні властивості.

Мед для імунітету

Багатий на корисні мікроелементи і вітаміни, мед сприяє зміцненню імунітету, має протизапальні та загоювальні властивості. Також мед чудово допомагає боротися зі стресом і поганим самопочуттям.

Мед для підвищення і зміцнення імунітету необхідно вживати щодня – або самостійно з’їдати по ложечці меду, або разом з горіхами, ягодами або сухофруктами, що не тільки корисно, але й смачно.

Важливо пам’ятати, що дуже часто мед може викликати алергію, тому починати вживати мед потрібно обережно потроху, не захоплюючись ласощами.

Лимон

Лимон – це головний помічник у боротьбі з більшістю застудних захворювань і вірусів, а також і як профілактичний засіб. Лимон містить велику кількість вітаміну C, який так необхідний нашому організму в боротьбі з інфекційними захворюваннями.

Лимон для імунітету

Також лимон містить антиоксиданти, виводить токсини та позитивно впливає на травлення, роботу серця та нирок. Тож не забудьте про корисний лимон, коли заварюватимете собі чашечку улюбленого чаю.

Мигдаль

Мигдаль містить корисні жирні кислоти омега-3, мікроелементи та вітаміни. Користь мигдалю для зміцнення імунітету пов’язана з вмістом у ньому таких елементів, як магній, фосфор, кальцій, марганець, велика кількість білка, вітаміни групи E, B, а також ферменти.

Мигдаль для імунітету

Італійські вчені довели, що мигдаль корисний для зміцнення імунітету, бо він бореться з вірусними інфекціями, під час застуди та грипу. У разі вживання мигдалю під час застуди, час одужання пацієнта скорочується.

Читайте також:  Завдяки цій хитрості японці живуть понад 100 років: метод Нагумо

Також мигдаль дуже корисний у разі безсоння, допомагає в боротьбі зі стресом і заряджає організм енергією, насичуючи життєво важливими речовинами.

Морква

Морква – корисний і необхідний продукт для імунітету, завдяки вмісту в ньому антиоксидантів, вітамінів і важливих мікроелементів. Морква містить такий важливий елемент, як бета-каротин, незамінний для поліпшення зору.

Корисні речовини, такі як кверцетин, що містяться в моркві, сповільнюють дію вірусу в організмі, стимулюючи імунну систему і допомагаючи таким чином боротися з інфекціями.

Морква і моркв'яний сік

Як продукт, що підвищує імунітет, морква чинить протизапальну дію, корисна в боротьбі з інфекціями і підвищує захисні властивості організму загалом. Моркву також добре вживати в разі поганого самопочуття і загальної слабкості.

Вживати моркву ліпше в сирому вигляді або приготувати її на парі, таким чином, у ній зберігається найбільше корисних речовин.

Часник

Часник є одним із найкращих продуктів, які потрібно вживати для підвищення і зміцнення імунітету. Цей продукт, що підвищує імунітет, має чудову протизапальну дію, сприяє очищенню печінки та сприятливо впливає на травний тракт.

Головка часнику

Виявляється, що часник має такі властивості завдяки вмісту природного антибіотика – алліцину, що допомагає протистояти вірусам і бактеріям, які атакують наш організм на кожному кроці.

Морепродукти для підвищення імунітету

Морські продукти корисні для організму, зокрема, як продукти для підвищення імунітету. Це зумовлено вмістом у морепродуктах корисних речовин: білки, жирні кислоти омега-3 та амінокислоти.

Морепродукти для підвищення імунітету

Також морепродукти містять вітаміни A, B і E, а також цинк, який бере безпосередню участь у будові клітин імунної системи нашого організму, підвищуючи таким чином наш імунітет.

Вживання морепродуктів позитивно впливає на нервову систему, знижуючи негативний вплив стресу на організм, а також покращує роботу мозку.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання