Як відомо, найбільша кількість довгожителів проживає в Японії. Секрет їхнього довгого життя аж ніяк не тільки в дарах моря.
Величезну роль відіграє одноразове харчування. Важливо те, що їдять, і не менш важливо, як їдять.
Ідея одноразового харчування полягає в усвідомленому і збалансованому вживанні невеликих, але різноманітних порцій.
Метод задіює ген сиртуїн, відкритий японськими вченими. Він, цей ген, запускає процес регенерації клітин, тим самим забезпечуючи збереження молодості та здоров’я.
Саме тому для активації таких генів важливо їсти нечасто, допускаючи періоди голодування.
Відомий японський лікар Йосінорі Нагумо докладно описав метод у своїй книзі.
Він пропонує дієту з харчуванням раз на день, але без обмеження за стравами, тобто можна споживати ту їжу, яку хочеться.
Експерт вважає, що такий підхід забезпечує суттєве зниження ваги, поліпшення шкіри та омолодження людини. Усього за 1 місяць.
Доктор каже: повноцінно харчуватися можна й 1 раз на день, якщо прийом їжі збалансований і передбачає наявність достатку поживних речовин.
Така страва може містити стільки ж калорій, скільки споживається при багаторазовому споживанні їжі, і навіть менше.
Таке одноразове харчування, як уже зазначалося, передбачає принцип “всього потроху”.
Тобто ви можете, як японці, одночасно скуштувати, скажімо, суп, рис, гречану кашу, перловку, різні овочі.