Чт. Гру 26th, 2024

Морські водорості як шлях до довголіття: поради японського дієтолога

Від Redactor Гру 25, 2024

Японський експерт з довголіття Мічіко Томіока поділилася секретом здорового харчування, який варто взяти на озброєння всім. За її словами, морські водорості є надзвичайно корисними продуктами, які японські довгожителі радять їсти щодня, інформує CNBC.

“Морські водорості завжди були важливою частиною мого раціону, — розповідає Мічіко. — З дитинства я їла їх майже щодня. Моя мама була їх великою прихильницею та часто говорила, що вони допомагають підтримувати здоров’я волосся. А мій дідусь обожнював комбу й часто пригощав мене ними”.

За словами експерта, найактивніші та найздоровіші старійшини у її житті радять щодня з’їдати тарілку місо-супу з водоростями вакаме. Водночас сама Томіока завжди тримає в запасі кілька різновидів водоростей, зокрема комбу, вакаме, норі, хіджики, кантен і аонорі.

Чому варто їсти водорості? Дієтолог переконана, що морські водорості — це продукт, який стане в нагоді кожному через такі переваги:

  • Простота у використанні. Водорості легко додавати до різних страв, а їх зберігання не потребує особливих умов.
  • Багатство поживними речовинами. У складі водоростей містяться всі 9 амінокислот, омега-3 жирні кислоти, а також клітковина, яка сприяє травленню, контролю ваги та здоров’ю кишківника. Крім того, вони багаті на залізо, йод, калій, кальцій, магній та полісахариди, які допомагають боротися із запаленнями та підтримувати нормальний рівень цукру в крові.

На думку дієтолога, морські водорості — це їжа, яку можна із задоволенням вживати все життя.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання