Відмовитися від вживання помідорів рекомендують людям, які страждають на виразкову хворобу або мають індивідуальну непереносимість.
Помідори містять фітонутрієнт лікопін, а також калій і вітаміни А, С, К. Каротиноїд захищає судини від розвитку атеросклерозу, проте виразковикам краще виключити необроблені томати з раціону.
Для кращого засвоєння лікопіну томати слід піддати термічній обробці, тоді біодоступність нутрієнта збільшується в рази. Вживання помідорів сприяє зміцненню серцево-судинної системи. Вони мають і протиракові властивості.
Під час вибору продукту варто звернути увагу на зовнішній вигляд, форму овоча і наявність пошкоджень. Важливо, щоб хвостик був свіжим, зеленим і не пересушеним. Аромат має віддавати легкою солодкістю. Сторонній кислий запах може свідчити про процеси гниття.