Людині доводиться вивчати тонни інформації. Через це можуть початися збої: зокрема, і з пам’яттю. Однак, якщо ви додасте в раціон 5 продуктів, то вам, ймовірно, полегшає.
Перший, на думку фахівців, – броколі. У ньому містяться лютеїн і бор, які стимулюють роботу мозку, а також вітамін C. Він допомагає зміцнювати судини. Щодня людині слід з’їдати до 70 грамів броколі.
Другий продукт – волоський горіх. “Усі різновиди горіхів мають підвищену поживну цінність і користь. Але саме волоський горіх допоможе поліпшити пам’ять. У його складі присутній лецитин – речовина, що активізує запам’ятовуючі процеси в мозку. На добу можна їсти 3-4 середніх за розміром горіхів”.
Слідом іде лосось. Він багатий на Омега-3 жири. Ті благотворно впливають на все тіло: від шкіри до клітин мозку.
Ще один важливий продукт – чорниця. Особливо сильно ягода стане в пригоді людям, у яких є проблеми із зором. “Ягода значно покращує пам’ять і підвищує здатність до навчання. У ній містяться флавоноїди – елементи, що сприяють притоку крові до мозку. Друга корисна властивість – спрощення передачі інформації між нервовими клітинами”.
Допоможуть мозку і сухофрукти. Наприклад, родзинки, курага і чорнослив. Вони упорядковують обмін речовин і відновлюють когнітивні здібності. Із сухофруктами важливо дотримуватися балансу, адже вони дуже калорійні, нагадує дієтолог. “Краще додавати по парі штучок у кашу або в денний перекус. Так вдасться не просто зарядити організм енергією, а й спростити роботу з інформацією в розпал буднього дня”.