Готовимо сосиски в тісті. У рецепті використовується бездріжджове тісто на кефірі, тому приготування займає не більше години.
Загальний час приготування
50 хвилин
Активний час приготування
30 хвилин
Інгредієнти на 10 булочок
- сосиски – 10 шт.
- борошно – 2 ½ ст.
- кефір – 1 ст.
- яйце – 1 шт.
- сода – 1 ч. л.
- сіль – ½ ч. л.
- рослинна олія – 1 ст. л.
- молоко – 1-2 ст. л.
- кунжут – 1 ст. л.
Приготування
1. Замісити тісто. Для цього злегка збити яйце із сіллю. Потім додати кефір і соду. Ретельно перемішати та всипати борошно. Руками замісити тісто. Коли воно збереться в грудку, додати олію. Тісто має вийти м’яким і еластичним.
2. Розкачати тісто в пласт завтовшки 5-7 мм. Розрізати на смужки завширшки 1-2 сантиметри. Кожну сосиску обмотати смужкою тіста внахлест.
3. Покласти сосиски в тісті на деко. Змастити молоком і посипати кунжутом. Випікати за температури 180 градусів 20-25 хвилин. Точний час залежить від потужності духовки.
Результат
Зазвичай сосиски в тісті готуються зі звичайного дріжджового тісто. Це смачно, але довго. Цього разу хотілося протестувати швидший рецепт, хоча були хвилювання, що булочки вийдуть занадто жорсткими. Побоювання не виправдалися: тісто на кефірі вийшло м’яким і пишним. Воно злегка збільшилося в розмірі, добре пропеклося і підрум’янилося.
Працювати з бездріжджовим тістом теж виявилося приємно. Щоб воно вийшло легким і еластичним, важливо не переборщити з борошном. Для цього не присипаємо стіл борошном перед розкачуванням тіста, а злегка змащуємо і поверхню, і качалку рослинною олією.