Нд. Вер 1st, 2024

Які садові гойдалки купити на дачу

Від InfoSvit Чер 13, 2024
Гойдалка на дачу

Садові гойдалки – це універсальний предмет меблів для дачної ділянки. На них можна повеселитися з дітьми, почитати книгу на свіжому повітрі або просто відпочити і розслабитися з чашкою чаю, насолоджуючись літнім заходом сонця. Якщо і ви плануєте купити садові гойдалки для дачної ділянки, то важливо відповідально поставитися до цієї покупки. Особливо якщо цього літа з вами відпочивають діти. Отже, давайте з’ясуємо, як вибрати садові гойдалки для дачі.

Матеріал

Розглянемо, з яких матеріалів може бути виконаний каркас для різних моделей:

Пластик

Це найдешевший і найпростіший варіант. Пластикові гойдалки підійдуть у тому разі, якщо вам доведеться часто їх перевозити або пересувати з місця на місце, оскільки вони мають легку вагу. А ще пластиковий каркас не боїться опадів. Щоправда, за низької температури пластик може тріснути, тому в холодну пору року гойдалку доведеться занести в приміщення. Крім того, занадто легка вага може призвести до того, що діти, які розігралися, перекинуть гойдалку на землю.

Дерево

Дерев’яні садові гойдалки відмінно переносять будь-яку погоду, тому можуть стояти на ділянці цілий рік. Однак для цього їх доведеться обробити спеціальними лакофарбовими засобами. Якщо правильно доглядати за деревиною, то дерев’яні гойдалки здатні прослужити не один десяток років. А ще вони мають дуже гарний, елегантний і натуральний вигляд у ландшафтному дизайні.

Метал

Металеві гойдалки – це найміцніша модель з усіх існуючих. Конструкція виходить дуже стійкою, міцною і здатна витримувати навантаження до 320 кг. Щоправда, для продовження життя гойдалок метал слід періодично обробляти антикорозійними складами. Якщо у моделі є ковані елементи, то виглядає це дуже витончено. Однак у металевої гойдалки є один великий недолік – вони дуже важкі, тому їх проблематично пересувати по ділянці.

Читайте також:  Як позбутися ведмедки (капустянки, вовчка звичайного) на городі

Найпопулярніші моделі виготовлені на сталевому каркасі. Якщо ваш вибір припав на цей варіант, то переконайтеся, що його опори мають перетин не менше 40 мм, а краще – від 60 мм.

Опори

Опори можуть конструюватися різними способами:

На ніжках

Це досить популярний варіант, але зручним його не назвеш. Річ у тім, що ніжки можна застосовувати тільки на рівній поверхні, але не всі дачні ділянки можуть похвалитися ідеально рівною місцевістю. Гойдалки на ніжках більше підійдуть для встановлення на бетоні або плитці, але не на ґрунтовій поверхні, оскільки поступово ніжки будуть тонути в землі та гойдалки перекосяться. Варіант на ніжках може бути привабливим тільки завдяки своїй ціні.

На дугах

Якщо ви хочете купити садові гойдалки, які прослужать багато років, то краще віддавати перевагу моделям на дугах. Такі екземпляри дають змогу рівномірно розподіляти навантаження і їх можна ставити на будь-який тип поверхні: асфальт, ґрунт, насип. А щоб такі гойдалки не падали, їх обладнують спеціальним захистом від перекидання.

Навантаження

Підібрати оптимальне навантаження гойдалки можна з розрахунку 100 кг на одну людину. Отже, для веселої компанії з трьох осіб слід обирати модель з мінімальним навантаженням від 300 кг, а для 1-2 осіб, які рідко з’являються на дачі, достатньо параметра в 150-200 кг.

Сидіння

Оптимальний варіант сидіння – конструкція у вигляді дивана або крісла. У цьому разі відпочивальник зможе розташуватися в будь-якій зручній позі. Також важливо звернути увагу на матеріал. Сидіння для садових гойдалок можуть бути виконані з таких матеріалів:

  • тканина. Це більш бюджетні моделі. Вони можуть симпатично виглядати, але в експлуатації непрактичні: витримують менше навантаження, швидко протираються, дуже вразливі перед вологою. Усі ці особливості змушують власника частіше оновлювати чохли на сидіння;
  • плетена сітка з металу. Це найдовговічніший варіант, який практично не зношується. Така модель витримує підвищені навантаження. А щоб сидіти було комфортно і безпечно, в комплекті йде підкладка, яка укладається між основою і подушкою. Ця деталь оберігає сидушку від контакту з сіткою і захищає руку власника від випадкового потрапляння на сітку.
Читайте також:  Названо головні правила зберігання продуктів улітку

Яке вибрати сидіння для гойдалки

Наповнювач

Наповнювач для подушок може бути суцільним або з крихти. Як матеріал найчастіше вибирають поролон. Експерти рекомендують віддавати перевагу суцільному наповнювачу, оскільки він краще утримує первісну форму, а не деформується під масою тіла відпочивальників.

Рекомендації

Ще кілька додаткових порад допоможуть вам вибрати найзручніші садові гойдалки на літо:

  • намагайтеся вибирати моделі зі знімним чохлом, щоб його можна було знімати, сушити і прати;
  • постарайтеся знайти варіант з відкидною спинкою, який перетворюється з міні-дивана на міні-ліжко. Такі моделі зазвичай дозволяють регулювати нахил спинки під себе;
  • при виборі підлокітників звертайте увагу на варіанти з обшивкою, а також на ті, у яких є кишені для зберігання дрібниць;
  • якщо гойдалки встановлюють у місцевості з підвищеною вологістю, то віддавайте перевагу комплектам із москітними сітками – вони захистять від комарів. Але в будь-якому разі москітну сітку можна буде докупити й окремо, просто це може обійтися вам трохи дорожче.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання