Багато хто напевно стикався з інформацією про те, що на основі хліба можна готувати різного роду поживні суміші.
Це дійсно дуже поширена практика.
У чому особливості добрива з хліба?
Позакореневе підживлення
Можна не тільки готувати класичні склади для поливу, а й для обприскування. Для приготування засобу рекомендується взяти один буханець, подрібнити його і залити половиною відра води.
Ємність варто прикрити і не забути про вантаж.
Далі чекаємо близько шести днів.
Потім отриманий склад фільтрують, вливають ще половину відра води і починають обприскування.
Із дріжджами
Можна приготувати відмінний засіб і за іншим рецептом. Буде потрібно взяти буханець хліба, подрібнити і відправити в ємність із п’ятьма літрами води.
Туди ж відправляємо півтори ложки цукру і п’ять грамів дріжджів.
Чекаємо три години. Потім на кожен літр відфільтрованого засобу можна брати по п’ять літрів води і приступати до внесення підживлення.
Із золою
Цей склад рекомендується готувати відразу у великому обсязі. Для приготування складу необхідно в ємність зі 100 літрами води відправити кілограм сушеного хліба і два літри золи.
Почекати потрібно тиждень. Склад весь цей час має перебувати під плівкою. Після на літр концентрату беремо по половині відра води.
У чому користь хліба
Насамперед варто зазначити, що подібні підгодівлі позитивно впливають на мікрофлору ґрунту. Вважається, що культури, які “спробували” хліб, виростають смачнішими.
Рослини стають міцнішими, краще розвиваються і показують неймовірно високий рівень стійкості до різних захворювань.