- Підготовка: 20 хвилин
- приготування: 10 хвилин
- кількість порцій: 2
- складність: просто
У цьому рецепті можна використовувати будь-які макаронні вироби на свій смак. Залежно від їхнього розміру час варіння становитиме 7-10 хвилин. Фарш рекомендується розділити на невеликі порції або ж сформувати з нього фрикадельки. У другому випадку час термообробки збільшиться, а перевертати вироби потрібно буде кілька разів.
Щоб макарони зберегли свою форму і пружність, фахівці рекомендують витягувати їх з окропу трохи раніше, ніж вони дійдуть до повної готовності.
Інгредієнти:
- питна вода – 1 л
- свинина (лопаткова або тазостегнова частина) – 300-400 г
- сирі макаронні вироби – 100 г
- свіжа зелень – 100 г
- томатна паста – 2-3 ст.л.
- рослинна олія – 2-3 ст.л.
- ріпчаста цибуля – 1 шт
- сире куряче яйце – 1 шт
- часник – 1-2 зубчики
- сіль – за смаком
- спеції – за смаком
Приготування.
- Воду вилийте в каструлю і поставте її на середній вогонь. Доведіть до кипіння та посоліть.
- Покладіть у воду макаронні вироби та добре перемішайте їх. Варіть до готовності при помішуванні.
- Поки варяться макарони, наріжте м’ясо шматочками середнього розміру. Разом із зеленню та очищеною цибулею подрібніть у фарш.
- Додайте сире яйце, сіль, спеції та воду за смаком. Добре перемішайте, а потім трохи відбийте. Розділіть на дрібні порції або сформуйте з фаршу кульки.
- У добре розігріту пательню влийте олію і викладіть фарш. Закрийте сковорідку кришкою і смажте фарш при помішуванні до готовності. Потім тимчасово викладіть готовий фарш або вироби з нього на тарілку.
- Не знімаючи сковорідки з вогню, покладіть туди томатну пасту і подрібнений часник. Прокип’ятіть соус у сковорідці при помішуванні, за бажанням додавши трохи води. Третьою частиною соусу полийте фарш, а решту залиште в сковороді, зменшивши вогонь до мінімуму.
- Відварені макаронні вироби відкиньте на друшляк і злийте воду. Потім одразу ж перекладіть макарони в сковорідку і перемішайте з соусом. Витримайте їх у сковорідці із закритою кришкою приблизно хвилину, а потім розділіть на порції та викладіть у тарілки. Зверху покладіть фарш, политий томатною пастою, і подавайте до столу.
Якщо хочете урізноманітнити соус, використовуйте замість томатної пасти кетчуп або лечо.