Нд. Вер 1st, 2024

Жителі Барселони мітингують проти масового туризму, вимагають доступного житла

Від InfoSvit Лип 7, 2024
Антитуристичні протестувальники мітингують проти іноземних туристів у Барселоні

Близько трьох тисяч людей протестували в Барселоні проти масового туризму. Іспанці вимагають доступного житла в каталонській столиці і звинувачують масовий туризм у його відсутності та високих цінах на місцеву нерухомість. Вони кажуть “ні” напливу туристів з усього світу, який впливає на повсякденне життя мешканців.

За організацію вуличних протестів у Барселоні, що відбулися в суботу, 6 липня, відповідали громадські організації. Демонстранти вимагали зниження цін на житло в центральній частині Барселони та його більшої доступності для пересічних громадян.

Про це свідчать гасла, які з’явилися на банерах під час протесту. “Поверніть місто його мешканцям!”, “Покінчимо з хаосом!” та “Гідне життя в Барселоні!” – лише деякі з них.

Демонстрація є протестом проти місцевої влади, яку барселонці звинувачують у масовому зростанні туризму в місті. І це також має свої негативні сторони.

Серед вимог протестувальників – насамперед обмеження видачі дозволів на експлуатацію нових готелів і приватного житла, а також зменшення кількості круїзних лайнерів, що пришвартовуються в каталонській столиці.

Під час акції протесту також сталося кілька інцидентів. Група протестувальників, проходячи через жваве місто, використовувала водяні пістолети, обприскуючи туристів, які сиділи в садах ресторанів.

Лише у 2023 році місто з населенням 1,6 мільйона осіб Барселону відвідало понад 12 мільйонів туристів. Демонстранти підкреслюють, що хоча такий рівень відпочивальників стимулює економіку країни, він призводить до соціальних конфліктів. Протягом останніх тижнів подібні акції протесту пройшли, зокрема, в Малазі, Кадісі та Севільї.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання