Нд. Вер 1st, 2024

Нідерланди оголосили про постачання Україні додаткового Patriot

Від InfoSvit Лип 7, 2024
Запуск ракети із системи Patriot

Нідерланди та ще одна неназвана країна мають намір поставити Україні ще один зенітно-ракетний комплекс Patriot. Це неоціненна підтримка для армії, що воює проти росії, яка вже кілька місяців бореться з нестачею систем протиповітряної оборони.

Першим інформацію про додатковий комплекс “Патріот” для України повідомив нідерландський портал NL Times. Його журналісти посилаються на заяву міністра оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен. Вона підтвердила, що Нідерланди у співпраці з іншою країною можуть “зібрати повну ракетну систему з різних компонентів”.

Ще один “Патріот” для України

Таким чином, виходить, що Нідерланди реалізували план, оголошений деякий час тому. Місцева влада запросила до співпраці країни, які не мають повних комплексів Patriot, але можуть виділити зі своїх ресурсів хоча б деякі компоненти або ракети. Кайса Оллонгрен не повідомила, яка саме країна допомогла зібрати комплекс “Патріот” для України. Вона вважає, що її влада повинна повідомити про це сама, але не впевнена, що вона це зробить, оскільки може побажати залишитися анонімною.
Patriot – це зенітно-ракетний комплекс і система протиракетної оборони виробництва американської компанії Raytheon. Система складається з декількох елементів – пускової установки, командного пункту і радіолокаційної станції з фазованою антенною решіткою, які відповідають за виявлення цілей.

Завдяки тому, що вони встановлені на автомобільних платформах, вони забезпечують високу мобільність. Зброя ще більше цінується за свою ефективність у боротьбі з ворожими цілями. Patriot може працювати з об’єктами, розташованими на відстані до 160 кілометрів (приблизно 100 миль) і рухатися на висоті до 25 кілометрів (приблизно 15 миль).

Читайте також:  Зеленський підписав закон про зменшення призовного віку, оскільки Україна намагається посилити свою армію

Ще одна хороша новина для України

Кайса Оллонгрен також прокоментувала нещодавнє рішення румунської влади, яка виділила Україні систему Patriot зі своїх ресурсів. Це “дуже хороша новина”, оскільки протиповітряна оборона має вирішальне значення для України і дозволяє їй протистояти послідовним хвилям російських атак.

Нещодавно Італія також запропонувала Україні допомогу у сфері протиповітряної оборони, яка передасть ще одну систему SAMP/T, а Сполучені Штати готують пакет допомоги, який включає сотні ракет для систем ППО Patriot і NASAMS.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання