Коли ми хворіємо, хочеться загорнутися в ковдру, лежати на ліжку і їсти якісь легкі страви. Але будьте обережні. Є продукти, яких слід уникати, якщо у вас грип.
Шлунковий грип
Банани, рис, яблука, чай і тости – слова, закладені в основу дієти “BRAT” (з англ. banana, rice, apple, tea and toast). Це чудове рішення для гарної фізичної форми під час шлункового грипу (також відомого як гастроентерит). “BRAT” сприяє відновленню флори і дає енергію, необхідну для лікування.
Хворе горло та температура
У такому разі Brat більше не допоможе. Натомість рекомендується обирати супи, бульйони та будь-яку їжу, яка так само проста в перетравленні, як і багата на поживні речовини.
Яких продуктів варто уникати, якщо у тебе грип?
- Жирної їжі
Вона порушує роботу травної системи. Замість цього краще віддати перевагу корисним жирам, таким як лосось і морепродукти. Їхні мікроелементи допоможуть у правильному функціонуванні імунної системи. - Цукру
Занадто високий рівень цукру може перешкоджати роботі лейкоцитів, які необхідні для боротьби з інфекціями. Тож забудь про газовану воду, цукерки та тістечка. Проте хороші новини: шматочок шоколаду дозволений, навіть рекомендований. З поважної причини він містить мікроелемент мідь, що є природним протизапальним засобом. Вживати в помірних кількостях. - Цитрусові
Незважаючи на те, що цитрусові багаті на вітамін С, який ідеально підходить для поповнення енергії, вони можуть викликати подразнення шлунка. У разі нудоти або проблем зі шлунком їх слід уникати. - Кава, чай та алкоголь
Це сечогінні засоби, які посилюють позиви до сечовипускання. А тому зневоднюють і послаблюють організм. Ідеальний супутник, якщо в тебе грип, – вода. - Тверда їжа
Теж протипоказана. Біль у горлі ніяк не минає? Може ти вживаєш занадто багато хрусткої їжі (сирі овочі, горіхи). - Білий рис і будь-яке джерело простих вуглеводів
Вуглеводи, як і цукор, викликають стрибки рівня цукру в крові. Таким чином, вони можуть спричинити ті ж запалення і уповільнити боротьбу з інфекціями. У крайньому разі можна їсти “складні” вуглеводи: хліб із непросіяного борошна, рис, макарони та цільнозернове насіння.