Сб. Сер 31st, 2024

Понад 300 тисяч військових НАТО перебувають у режимі підвищеної бойової готовності

Від InfoSvit Чер 14, 2024

У країнах НАТО в режимі високої готовності перебуває 300 000 військовослужбовців, заявила в четвер якась високопоставлена персона в структурі НАТО, пише агентство LETA.

Після вторгнення росії в Україну 2022 року лідери НАТО домовилися значно збільшити кількість військовослужбовців, яких командири альянсу можуть розгорнути протягом 30 днів.

“Пропозиції, що надійшли від союзників, значно перевищують встановлену чисельність у 300 000 військовослужбовців”, – сказала персона в структурі НАТО.

Минулого року на саміті НАТО було ухвалено плани, в яких уперше з кінця холодної війни було визначено, як кожна держава-член альянсу під проводом США має діяти в разі вторгнення Москви.

Командири НАТО наразі намагаються переконатися, що у них є можливості реалізувати ці плани в разі необхідності. Однак альянс стикається з нестачею засобів протиповітряної оборони, ракет дальньої дії та інших найважливіших видів зброї.

“Є речі, яких у нас як у альянсу наразі недостатньо, і нам потрібно вирішувати ці проблеми”, – наголосила неназвана персона в структурі НАТО.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання