Нд. Вер 1st, 2024

Як знайти термін придатності телефону та продовжити його роботу якомога довше

Від InfoSvit Чер 13, 2024
Дізнаємось про термін придатності телефону

Поки ви читаєте цю статтю, ваш телефон помирає. Як молоко, велосипедні шоломи та презервативи, телефони продаються з вбудованим терміном придатності😊.

У найдешевших моделях мова йде про пару років, але більшість підтримується протягом трьох-чотирьох років. Це не тому, що апаратне забезпечення вийде з ладу (хоча і це може статися); все залежить від того, як довго виробник буде пропонувати підтримку.

Давайте зануримося в те, як дізнатися термін придатності вашого телефону, а також поради, як зробити так, щоб він працював якомога довше.

Середній показник – це дійсно середній показник

Ось середня тривалість життя для деяких найпопулярніших брендів і марок телефонів:

◾ Apple iPhone: Від чотирьох до восьми років

◾ Samsung: Від трьох до шести років

◾ Google Pixel: Від трьох до п’яти років

◾ Huawei: від двох до чотирьох років

Це середні показники, тобто ваш пробіг може відрізнятися.

Який у вас пробіг?

Годинник життя вашого телефону починає відраховувати час від дати його виготовлення, а не від дати придбання, тому важливо знати, коли він був виготовлений. Ось кілька способів дізнатися це:

◾ Озирніться навколо: Дата виготовлення часто вказана на упаковці. Якщо ви її викинули, перевірте розділ “Про телефон” у налаштуваннях телефону, щоб знайти дату або серійний номер.

◾ Серійний номер: Багато виробників кодують дату виробництва в цих числах. Сайт SNDeepInfo може допомогти вам розшифрувати ваш.

Читайте також:  Навіщо потрібна клавіша Scroll Lock і як зробити її корисною

◾ Наберіть секретні коди: Спеціальні коди та меню можуть розкрити інформацію про виробника. Якщо набрати *#06#, ви побачите серійний номер вашого телефону.

Так, ми знаємо. Це виглядає як занадто багато роботи.

Алілуя, є простіший спосіб

Замість того, щоб виконувати наведені вище кроки, перейдіть на endoflife.date. На цьому зручному сайті вказані дати закінчення терміну експлуатації (EOL) пристроїв, програмного забезпечення тощо.

Кілька швидких посилань для перевірки терміну придатності вашого телефону:

Apple iPhone

Samsung

Google Pixel

Наведені нижче посилання не стосуються телефонів, але ви можете перевірити EOL для іншої техніки:

Apple Watch

Apple iPad

Android OS

Amazon Kindle

Microsoft Windows

Це чудовий сайт для перевірки, перш ніж купувати вживану техніку. Якщо термін придатності закінчується, не купуйте його.

Це серйозні речі

Використовувати техніку після закінчення терміну її придатності погано з багатьох причин.

Відсутність важливих оновлень: Звичайно, ви не отримаєте найновіших функцій, але, що важливіше, ви також не отримаєте жодних нових оновлень безпеки.

Хакери люблять вас: Кіберзлочинцям набагато легше зламати вашу застарілу техніку, щоб скористатися невиправленими помилками та проблемами безпеки. Йдеться про несанкціонований доступ з вашого телефону до банківських рахунків, медичних даних і навіть до вашого голосу під час дзвінків та голосової пошти.

Погана робота акумулятора: З віком телефонів продуктивність їхніх акумуляторів погіршується, оскільки літій-іонні батареї з часом втрачають ємність.

Сповільнення роботи: Старі телефони не можуть працювати з новими програмами та операційними системами.

Читайте також:  Чи був Ілон Маск першим, хто імплантував чіп у мозок людини?

Зменшення ресурсу батареї телефона

Тож як зробити так, щоб вони працювали протягом усього терміну служби?

Можливо, ви користуєтеся телефоном вже рік і думаєте, що він не пропрацює і чотирьох років. З невеликим доглядом він може.

Оновлюйте його: Оновлення можуть не лише забезпечити безперебійну роботу вашого пристрою та захист від помилок, але й прискорити його роботу. На iPhone перейдіть до “Налаштування” > “Загальні” > “Оновлення програмного забезпечення”. На Android – у розділі “Налаштування” > “Про телефон” > “Перевірити наявність оновлень”.

Замініть акумулятор: Це одне з найефективніших оновлень, яке ви можете зробити для свого телефону. Намагайтеся замінювати батарею кожні два роки – хоча краще довірити це професіоналам. Зверніться безпосередньо до Apple, Samsung або Google, щоб дізнатися про варіанти.

Використовуйте чохол: Тримати телефон “голим” занадто ризиковано. Купіть OtterBox, якщо у вас пальці, як у маслянки. Spigen виготовляє тонкі чохли військового зразка, якщо вам подобається витончений вигляд. У Smartish є чохли для гаманців, зручні варіанти та багато іншого.

Слідкуйте за акумулятором: Телефони найкраще працюють при температурі від 32 до 95 градусів за Фаренгейтом. Тримайте телефон подалі від сонця, коли спекотно, і в кишені, коли холодно. Якщо він перегрівається, вимкніть його або покладіть на деякий час у затінене місце. Покласти його в морозильну камеру – це погана ідея.

Видаліть непотріб: Телефони працюють швидше, коли в них багато вільного місця, тому видаляйте програми та файли, які ви не використовуєте. Швидке очищення: Відкрийте програму “Файли” на Android і перейдіть на вкладку “Очищення”. На iPhone перейдіть до “Налаштування” > “Загальні” > “Сховище iPhone”, щоб побачити, які програми можуть завантажуватися.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання