Сб. Сер 31st, 2024

Як швидко відростити нігті: 12 способів у домашніх умовах

Від InfoSvit Чер 6, 2024
Швидке відрощування нігтів

Довгі нігті – мрія багатьох жінок, але далеко не всім вдається ними обзавестися. Особливо без постійних зміцнень гелем або акриловою пудрою, якими теж не можна зловживати. Ділимося 12 простими способами, як швидко відростити нігті в домашніх умовах і без шкоди!

1. Вітаміни для росту нігтів

Здорові нігті, як і волосся зі шкірою, насамперед потребують збалансованого харчування. Тобі потрібно побільше вітамінів А, В, С і Е. А значить – час їсти побільше молочної та кисломолочної продукції, яєць, печінки, цитрусів, моркви та зелені.

Вітаміни для росту нігтів

2. Сода

Ванночка з содою зміцнює нігті й позитивно позначається на їхньому загальному стані. На 500 мл теплої води потрібно приблизно 2 ст.л. соди, і тримай у ній руки не більше 15 хвилин. Щоб шкіра не сохла, потім обов’язково використовуй крем!

Сода для росту нігтів

3. Оливкова олія

Приготуй ванночку з теплої оливкової олії, 5 крапель гліцерину і 3 крапель йоду. Її краще робити на ніч перед сном раз на тиждень, поєднуючи з масажем.

Оливкова олія для росту нігтів

4. Кокосова олія

Цей безцінний у косметології інгредієнт допоможе і у відрощуванні нігтів. Роби з неї теплі ванночки або втирай у нігтьову пластину масажними рухами. Найкраще взяти олію в маленькій ємності, носити з собою і повторювати маску кілька разів на день.

Читайте також:  Короткі жіночі стрижки, які підійдуть для різного віку

Кокосова олія для росту нігтів

5. Морська сіль

Звичайна морська сіль для ванної теж чудово підходить для зміцнювальних ванночок. Можеш капнути трохи ефірної олії чайного дерева або лаванди. Таку процедуру повторюють через день.

Морська сіль для росту нігтів

6. Йод

На 500 мл води додай 2 ст.л. кухонної солі і 10 крапель звичайного аптечного йоду. Тримай руки у ванночці 10 хвилин, а потім добре витри і розітри масажними рухами з олією.

Йод для росту нігтів

7. Ромашка

Настій ромашки – ще один варіант ванночки, яка стимулює ріст нігтів. Залий окропом 3 ст.л. сушених квітів, дай півгодини настоятися й охолодитися до комфортної температури. Заодно ромашка пом’якшує шкіру і загоює дрібні ранки.

Ромашка для росту нігтів

8. Олія ши

Олія дерева ши дуже жирна і дуже насичена поживними мікроелементами. З неї виходить чудова маска під рукавички! Для цього нанеси її на руки, втирай у нігтьові пластини і одягни рукавички на годину, періодично розминаючи пальці для стимуляції кровопостачання.

Ріст нігтів - олія ши

9. Лимон

Приклади розчавлену м’якоть лимона або змочений у соку ватний тампон до нігтів на 2 хвилини. Поступово покращиться не тільки якість, а й колір пластин. Але спочатку переконайся на одному пальці, що в тебе немає алергії та подразнення. Процедура не підходить, якщо шкіра травмована.

Лимон для росту нігтів

10. Апельсиновий сік

Змішай свіжовичавлений апельсиновий сік з 1 ст.л. олії і нанеси суміш на нігті на 5 хвилин. Потім обов’язково змий і змасти руки зволожувальним кремом. Засіб не тільки ефективний, а й дуже ароматний!

Читайте також:  Навіщо чоловіки носять хустку в нагрудній кишені

Апельсиновий сік для росту нігтів

11. Парафінотерапія

Для цього доведеться придбати спеціальний парафін, який продається в косметичних магазинах. Його плавлять і наносять на зону біля кутикули або на руки повністю. Це один із найефективніших способів, як швидко відростити нігті в домашніх умовах.

Парафінотерапія для росту нігтів

12. Масаж для росту нігтів

Масаж легко поєднати з нанесенням олії на кутикули. Втирай її в основу нігтів пару хвилин, щоб посилити кровообіг і стимулювати ріст. Заодно побачиш, як зникнуть задирки і наскільки кращою стане шкіра на пальцях.

Нанесення олії на кутикули нігтів

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання