Сб. Сер 31st, 2024

Макарони з фаршем і томатною пастою

Від InfoSvit Тра 28, 2024
Макарони з фаршем
  • Підготовка: 20 хвилин
  • приготування: 10 хвилин
  • кількість порцій: 2
  • складність: просто

У цьому рецепті можна використовувати будь-які макаронні вироби на свій смак. Залежно від їхнього розміру час варіння становитиме 7-10 хвилин. Фарш рекомендується розділити на невеликі порції або ж сформувати з нього фрикадельки. У другому випадку час термообробки збільшиться, а перевертати вироби потрібно буде кілька разів.

Щоб макарони зберегли свою форму і пружність, фахівці рекомендують витягувати їх з окропу трохи раніше, ніж вони дійдуть до повної готовності.

Інгредієнти:

  • питна вода – 1 л
  • свинина (лопаткова або тазостегнова частина) – 300-400 г
  • сирі макаронні вироби – 100 г
  • свіжа зелень – 100 г
  • томатна паста – 2-3 ст.л.
  • рослинна олія – 2-3 ст.л.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт
  • сире куряче яйце – 1 шт
  • часник – 1-2 зубчики
  • сіль – за смаком
  • спеції – за смаком

Приготування.

  1. Воду вилийте в каструлю і поставте її на середній вогонь. Доведіть до кипіння та посоліть.
  2. Покладіть у воду макаронні вироби та добре перемішайте їх. Варіть до готовності при помішуванні.
  3. Поки варяться макарони, наріжте м’ясо шматочками середнього розміру. Разом із зеленню та очищеною цибулею подрібніть у фарш.
  4. Додайте сире яйце, сіль, спеції та воду за смаком. Добре перемішайте, а потім трохи відбийте. Розділіть на дрібні порції або сформуйте з фаршу кульки.
  5. У добре розігріту пательню влийте олію і викладіть фарш. Закрийте сковорідку кришкою і смажте фарш при помішуванні до готовності. Потім тимчасово викладіть готовий фарш або вироби з нього на тарілку.
  6. Не знімаючи сковорідки з вогню, покладіть туди томатну пасту і подрібнений часник. Прокип’ятіть соус у сковорідці при помішуванні, за бажанням додавши трохи води. Третьою частиною соусу полийте фарш, а решту залиште в сковороді, зменшивши вогонь до мінімуму.
  7. Відварені макаронні вироби відкиньте на друшляк і злийте воду. Потім одразу ж перекладіть макарони в сковорідку і перемішайте з соусом. Витримайте їх у сковорідці із закритою кришкою приблизно хвилину, а потім розділіть на порції та викладіть у тарілки. Зверху покладіть фарш, политий томатною пастою, і подавайте до столу.

Якщо хочете урізноманітнити соус, використовуйте замість томатної пасти кетчуп або лечо.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання