Сб. Сер 31st, 2024

Французький уряд заборонив TikTok на заморських територіях на тлі бурхливих протестів

Від InfoSvit Тра 24, 2024
Протести на острові Нова КаледоніяПротести вибухнули на початку цього тижня після того, як французькі законодавці прийняли законопроект, який дозволить всім громадянам, які проживають на острові більше 10 років, голосувати на місцевих виборах.

Додаток буде заблоковано в рамках надзвичайного стану, який передбачає розгортання армії та комендантську годину на острові.

Уряд Франції оголосив про заборону TikTok на острові Нова Каледонія для боротьби з масовими заворушеннями на тихоокеанському острові, заморській території країни.

Про це пише Politico.

Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що популярний додаток для обміну відео буде закрито в рамках надзвичайного стану, який передбачає розгортання армії та введення комендантської години на острові, де проживає близько 270 000 мешканців.

Протести вибухнули на початку цього тижня після того, як французькі законодавці прийняли законопроект, який дозволить всім громадянам, які проживають на острові більше 10 років, голосувати на місцевих виборах. Рухи за незалежність Нової Каледонії стверджують, що це послабить представництво корінного населення, канаків.

Чотири людини загинули і сотні отримали поранення, повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен.

Безпрецедентний для Франції захід був прийнятий в той самий день, коли неурядова організація Access Now попередила про рекордну кількість відключень інтернету по всьому світу у своєму щорічному звіті за 2023 рік.

Президент Франції Еммануель Макрон у липні 2023 року висунув ідею закрити такі платформи, як Snapchat і TikTok, щоб контролювати заворушення по всій Франції після вбивства підлітка поліцейським. Однак ця ідея викликала широку критику за те, що вона перегукується із заходами, вжитими авторитарними режимами в Китаї, М’янмі та Ірані для придушення свободи слова.

Читайте також:  США та ще 17 країн закликали ХАМАС звільнити заручників

TikTok не відразу відповів на запит про коментар.

ІНШІ СТАТТІ З ЦІЄЇ РУБРИКИ:

Коментарі

Відкрийте більше з InfoSvit.in.ua

Підпишіться зараз, щоб продовжити читання та отримати доступ до повного архіву.

Продовжити читання